Żywienie

Żywienie ma istotny wpływ na poprawę leczenia pacjentów. Szpital zapewnia wyżywienie dla Pacjentów przebywających w oddziałach.

Każdy Pacjent podczas przyjęcia do oddziału szpitala badany jest pod kątem stanu odżywienia. Lekarz prowadzący pacjenta określa jego potrzeby żywieniowe, a rodzaj diety wskazany jest w codziennym zamówieniu przez oddział. Pacjenci otrzymują 4-5 posiłków dziennie, w zależności od jednostki chorobowej lub indywidualnych wskazań lekarza.

GODZINY WYDAWANIA POSIŁKÓW (dostosowane są do rytmu dnia poszczególnych oddziałów, ale mogą ulec zmianie ze względów organizacyjnych)

I ŚNIADANIE
8:00- 9:00
II ŚNIADANIE
10:30- 11:00
OBIAD
12:30- 14:00
PODWIECZOREK
15:30- 16:00
KOLACJA
17:30- 18:30

Jadłospis dzienny oraz informacja o alergenach, z którymi Pacjent może się zapoznać są wywieszone przy pomieszczeniu kuchenki oddziałowej.
Podczas pobytu Pacjenta w oddziale szpitalnym, na prośbę Pacjenta lub lekarza prowadzącego, dietetyk szpitala prowadzi edukację w zakresie żywienia w danej jednostce chorobowej.

SPWSZ Jednostka samorządu województwa zachodniopomorskiego
nfz
bip
Strona używa cookies Dowiedź się więcej Zamknij